Kartonnenwinkel: gadgets en winkelaccessoires in karton

Karton is een milieuvriendelijk product dat vele toepassingen kent. Maar met dit prachtige materiaal kun je nog veel meer doen, dachten ze bij Holbox. Het resultaat van dit denken is www.kartonnenwinkel.nl dat voor zowel de Nederlandse als de Europese markt een nieuw concept betekent.

kartonnenwinkel

Aanvankelijk werd de gedachte van de Kartonnenwinkel ingegeven door milieuaspecten; om te voorkomen dat restafval zonder meer zou worden gerecycled, bekeek Holbox de mogelijkheden om er ook iets creatievers mee te doen. De ontwerpers bedachten een kartonnen bloemetje en nog een aantal andere gadgets die gretig aftrek vonden. En daarmee was het idee van de Kartonnenwinkel geboren. In Nederland worden de eerste successen gemeld. Inmiddels loopt er in dat land een campagne op de lokale radio met inspirerende spotjes.

Vandaag de dag zijn er niet alleen aardige cadeautjes te krijgen, maar ook zeer praktische andere artikelen. Voorbeelden daarvan zijn kartonnen meubelen en displays waarvan zowel particulieren als ondernemers enkele stuks kunnen bestellen. Het woord ‘winkel’ betekent in dit geval een online-winkel. Via een eenvoudig menu kan de online-klant zijn of haar ontwerp zelf helemaal in orde maken voor productie. Een kind kan de was doen.

kartonnenwinkelfoto

Groot assortiment

Het assortiment van Kartonnenwinkel.nl is veelzijdig voor zowel particulier als onderneming. Het bestaat uit allerlei promotieartikelen voor de ondernemer, zoals reclamezuilen, displays, promotiewanden, folderbakjes, vloerdisplays, kubussen en showcards. Een assortiment dat heel geschikt is voor pop-up stores die niet al te veel in reclamemateriaal willen investeren omdat de zaak toch weer verdwijnt. Hetzelfde geldt voor kartonnen meubels voor dergelijke winkels. Maar ook voor winkels die langer bestaansrecht hebben, vormen deze attributen uitstekende ornamenten om de winkel en etalage te verfraaien. Zeker de kartonnen meubelen die ongedacht lang mee gaan.

Particulieren

Voor particulieren zijn er tal van hebbedingetjes. Dat begint al bij het inmiddels bekende kartonnen bloemetje. Van de opbrengst hiervan gaat € 1,-- euro per bloemetje naar het ‘Shelterbox-project’ van de Nederlandse Rotary. Dat zijn boxen waarin zich de belangrijkste materialen bevinden voor vluchtelingen, die hiermee hun bestaan in een vluchtelingenkamp dragelijker kunnen maken. Andere zaken zijn life-size displays (ook zeer geschikt voor de winkel) van personen, een absolute aanrader bij verjaardagen en andere feestelijke gebeurtenissen waarbij een persoon in het zonnetje wordt gezet. Ook aan de kinderen is gedacht met leuke stoeltjes en een grappig kartonnen vliegtuig waar je in kunt zitten.

Uitbreiding

Last but not least brengt Kartonnenwinkel.nl cadeauverpakkingen op de markt, waaronder goodybags en een unieke wijnverpakking. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid, dus het is voor bezoekers van de site zeker zaak vaak naar de site te gaan om nieuwe gadgets te ontdekken. Kartonnenwinkel.nl is in Nederland een succes aan het worden; andere landen zullen spoedig volgen, aldus de directie van Holbox, die uitbater is van Kartonnenwinkel.nl.