het amsterdamse grachtenpandje

Luxury Hotel Cosmetics (LHC) heeft Holbox gevraagd om te helpen met de ontwikkeling van een wel heel bijzondere verpakkingsdoos.

het-amsterdamse-grachtpandje

Luxury Hotel Cosmetics & Moooi

LHC, zusterorganisatie van Intros Hotel Supplies, is een van de grootste leveranciers van luxe hotel cosmetica in het EMEA district. In 2014 is LHC een samenwerking aangegaan met Moooi om een hotellijn te ontwikkelen. Moooi, een merk dat wereldwijd bekendheid heeft gegenereerd met prachtige designmeubels, verlichting en inrichtingen, is van origine een Amsterdams bedrijf. Begin vorig jaar heeft LHC aan Holbox gevraagd om te helpen met een unieke verpakkingsdoos ten behoeve van de Moooi Hotellijn die medio 2015 door LHC werd gelanceerd.

De hotellijn, die bestaat uit 4 flesjes van 50 ml zijn in de vorm van Moooi’s extra en derde O en zijn omgekeerd voor direct gebruik. Inmiddels is deze hotellijn al in diverse luxe hotels te vinden wereldwijd en heeft het veel aandacht gekregen in de pers. (o.a. in de Wallpaper, Sleeper Magazine en diverse Nederlandse bladen).

Amsterdams Grachtenpandje

Het idee ontstond tijdens een beurs waar LHC aanwezig was en waar grote en bijzondere verpakkingen stonden. Pauline Schneider (Marketing LHC): “Omdat we iets bijzonders wilden dat ook goed past bij Amsterdam, kwamen we op een grachtenpandje. Ook Moooi was erg enthousiast en is direct aan de slag gegaan met de tekeningen. Het Amsterdamse grachtenpandje als verpakkingsmateriaal is tweeledig. Enerzijds is het bedoeld om iets speciaals en typisch Amsterdam te hebben, aan de andere kant zijn in het grachtenpandje ook meubels van Moooi afgebeeld wat dus ook een goed beeld geeft van het merk Moooi. Het grachtenpandje, geheel van karton, bestaat uit 7 losse onderdelen. Het was een erg leuk project waarbij we veel hebben gehad aan de adviezen en kennis van Holbox. Het in elkaar vouwen van de doos vereiste enige techniek maar na een aantal huisjes gevouwen te hebben kwam hier ook een goede routine in. Het was alle moeite waard want we zijn erg blij met het uiteindelijke resultaat en de reacties zijn alleen maar positief!”

cosmeticsfoto1

Awareness

De grachtenpandjes hebben veel bekendheid gegenereerd wereldwijd. Begin vorig jaar zijn er al honderden uitgedeeld tijdens de Salone del Mobile in Milaan, daarnaast zijn er met een Marketing campagne vanuit LHC ook honderden verzonden naar luxe hotels in Europa, Midden-Oosten en Afrika.

specificaties

Project LHC | Design Moooi | Ontwerper Bart van Ham (Holbox) Bedrukking 4/0 | Kwaliteit WMC | Lak Dispersielak