‘Duitsland, een land met veel mogelijkheden’

Patty Post (Holbox Duitsland)

Duitsers houden in het algemeen van goede en langdurige relaties en er moet heel wat gebeuren, willen ze van de ene naar een andere leverancier gaan. Daarom is het succes van Holbox in Duitsland des te opmerkelijker. “Als een Duitse klant eenmaal heeft besloten om zaken met je te doen, dan is dat wel met het doel een langjarige relatie op te bouwen”, is het compliment dat Patty Post, vertegenwoordigster voor Duitsland aan de oosterburen geeft. Zelf is ze verantwoordelijk voor het gebied Nordrhein-Westfalen, waar onder andere Blackhawk resideert. “Een fijne klant, waarmee we al heel wat displays hebben gemaakt. Van eerste schets tot complete productie.”

duitsland-een-land-met-veel-mogelijkheden

Patty Post is sinds 2010 in dienst bij Holbox. Ze studeerde aan de Hogeschool van Maastricht Buitenlandse Betrekkingen, een studie die haar in haar huidige functie goed van pas komt. “Maar het echte werk leer je toch in de praktijk”, aldus de vertegenwoordigster die ook nog een poos in Berlijn woonde. De Duitse markt trekt enorm aan en dat is volgens Post te danken aan het feit dat Holbox flexibeler blijkt dan Duitse leveranciers. “Meestal hebben we binnen vijf werkdagen een compleet blanco model van een display op ware grootte bij de klant staan.” Dat blijkt een prestatie die Duitse fabrikanten meestal niet evenaren. Ook de snellere levertijden van Holbox gooit hoge ogen bij de Duitsers.

Visite

Holbox is al tientallen jaren actief op de Duitse markt, maar deed er enkele jaren geleden nog eens een schepje bovenop. Het verkoopteam werd uitgebreid. Het bestaat behalve Patty uit Wolfgang Rümmelein en David Kämper die zich respectievelijk bezighouden met Noord- en Zuid-Duitsland. De binnendienst wordt bemand door Michiel Hoekstra en Kevin Prömpler, allen Duitstalig. Zelf spreekt Patty vrijwel vloeiend Duits. “Maar ik vergeet weleens een woordje. Het leuke van Duitsers is, dat ze je dan graag uit de brand helpen. Ze stellen het zeer op prijs dat je hun taal wilt spreken.” Veel klanten die Holbox binnenkrijgt komen spontaan binnen via de website. Maar Patty gaat ook vaak zelf de boer op. “Als ik bij een klant op visite ga, dan rijd ik na afloop nog even de wijk of het bedrijventerrein door. Dan zie je soms bedrijven waarvan je je afvraagt of we daar al zaken mee doen. Is dat nog niet het geval, dan benader ik ze.”

duitslandfoto

Blackhawk

Een sterk punt van Holbox is de eigen studio. “Ideeën van klanten kunnen we daarom moeiteloos en snel uitvoeren. Zo werken we ook samen met Blackhawk, een klant waarmee we intensief samenwerken.” De ontwikkeling van een nieuwe display begint met een idee dat Blackhawk heeft. Patty: “Dan pak ik de auto en dan rijd ik naar Keulen. Gaan we het erover hebben. We kijken wat voor kaarten erin moeten en wat de formaten zijn. Vervolgens geef ik alle wensen en eisen door aan onze studio die een model maakt. Pak ik weer de auto en rijd ik weer naar Keulen toe. Samen met Blackhawk kijken we dan of het model klopt en als dat het geval is, sturen we een stanstekening op naar het reclamebureau van Blackhawk en dat maakt dan het definitieve ontwerp.” Tot dat ontwerp behoort ook de omdoos waarin de display wordt verpakt. Patty: “Als we dat ontwerp binnenkrijgen, controleren we of alle formaten kloppen en of de display nog moet worden aangepast. Pas daarna nemen we de display in productie.” En ook dan is de rol van Patty nog niet uitgespeeld. “Dan ga ik voor een derde keer naar Keulen, om de kant-en-klare display te presenteren.”

De gehele procedure die veel persoonlijke aandacht vereist, is bijna standaard voor de aanpak van Holbox. Patty tot slot: “Duitsers willen een concurrerende prijs, maar gaan niet tot de laatste eurocent. Het zijn betrouwbare en prettige partners waar we graag voor werken.” Inmiddels levert Holbox grote aantallen displays aan diverse cosmetica- en biermerken, een grote drogisterijketen en diverse supermarkten. “Vooral de 2Second Display® doet het geweldig”, luidt het slotakkoord van Patty Post.